Strona 5 z 8

Re: [Tutorial] Jak stworzyć własną broń?

: ndz paź 05, 2008 5:50 pm
autor: Gabex
Mam dwa pytania: gdzie jest ten przycisk Print Screen i jak wklejamy obrazek do paint'a ?

Re: [Tutorial] Jak stworzyć własną broń?

: ndz paź 05, 2008 6:31 pm
autor: Mixer
:O
szczerze jesli nie wiesz takich rzeczy to nie radze ci sie zabierac za robienie broni do morrowinda.
ten przycisk jest nad insert badz delete (zalezy jaka klawiatura) moze miec rozne nazwy np u mnie jest prtscn(czyli skrocona nazwa. mozesz miec tez ten przycisk pod nazwa PS)
do painta wklejasz poprzez Edycja > Wklej...


========Lo†har========
Dodajmy, że może też nazywać się "Pri Sc/SysRq" (u mnie) lub "PrSc/SRq" i podobne mutacje skrótu 8-)


Tjaaa mutacji jest wiele :D jesli sobie nie poradzisz z tym print screen(bo na to wskazuje) to sciagnij program do robienia zdjec z pulpitu
Mixer

Re: [Tutorial] Jak stworzyć własną broń?

: wt paź 07, 2008 1:42 pm
autor: Gabex
Z print screen sobie poradziłem, ale mam jeszcze jedno pytanie: jak mam zaznaczyć tylko zewnętrzne krawędzie bryły? :?:

Re: [Tutorial] Jak stworzyć własną broń?

: pn lis 24, 2008 9:59 am
autor: Atulack
Co?? Sorry, nie rozumiem o jakie wewnętrzne krawędzie bryły chodzi... Możesz mi to wytłumaczyć? Sorry, jeżeli to jakieś idiotyczne pytanie, na któe każdy zna odpowiedź, ale ja jednak tego nie rozumiem chyba... :|

Re: [Tutorial] Jak stworzyć własną broń?

: wt lis 25, 2008 3:26 pm
autor: Lothar
Atulack pisze:Co?? Sorry, nie rozumiem o jakie wewnętrzne krawędzie bryły chodzi... Możesz mi to wytłumaczyć? Sorry, jeżeli to jakieś idiotyczne pytanie, na któe każdy zna odpowiedź, ale ja jednak tego nie rozumiem chyba... :|

OMG, chyba mnie reupload obrazków czeka :-/ Głupie serwery xD
Nie wewnętrzne, a ZEWNĘTRZNE krawędzie, innymi słowy kanty modelu 8-)


==========EDIT==========
Obrazki zreuploadowane, ale forum za bardzo nie lubi ich skalować i tylko w Internet Explorer wygląda to w miarę normalnie :-/

Re: [Tutorial] Jak stworzyć własną broń?

: sob lis 29, 2008 12:59 pm
autor: Atulack
Dobra, ja mam pytanie odnośnie robienia broni.. Chciałem zrobić moda dodającego pikę.. No i mam problem. Zrobiłem modele w Blenderze, dodałem tekstury itd. ale.. Nie wiem dlaczego ale piką nie można uderzyć w przeciwników stojących daleko :| Tzn. powinno być tak że ma dłuuugi zasięg (w końcu to pika), ale można uderzać tylko na taki zasięg jak pięści chociaż jest bardzo długa.. Ma ktoś pomysł jak to naprawić? Robiłem już różne mody dotyczące broni, włóczniami też się zajmowałem, i nigdy nie miałem takich problemów.. Ma ktoś jakiś pomysł? :|

Re: [Tutorial] Jak stworzyć własną broń?

: sob lis 29, 2008 4:35 pm
autor: Bahamut
Atulack pisze:Dobra, ja mam pytanie odnośnie robienia broni.. Chciałem zrobić moda dodającego pikę.. No i mam problem. Zrobiłem modele w Blenderze, dodałem tekstury itd. ale.. Nie wiem dlaczego ale piką nie można uderzyć w przeciwników stojących daleko :| Tzn. powinno być tak że ma dłuuugi zasięg (w końcu to pika), ale można uderzać tylko na taki zasięg jak pięści chociaż jest bardzo długa.. Ma ktoś pomysł jak to naprawić? Robiłem już różne mody dotyczące broni, włóczniami też się zajmowałem, i nigdy nie miałem takich problemów.. Ma ktoś jakiś pomysł? :|


W CSie przy tworzeniu broni jest na bank opcja zasięgu broni

Re: [Tutorial] Jak stworzyć własną broń?

: sob lis 29, 2008 4:39 pm
autor: Atulack
A gdzie? Możesz zapodać screeny? Ja naprawdę nie wiem gdzie to jest :|
Eh, to naprawdę dziwne, ale w sumie bardzo dawno nie robiłem nowych modeli do broni.. Jednak dziwne żebym najprostrzych rzeczy nie mógł zrobić :oops:

Grr, sorry ale wszystko mi się wali...

Re: [Tutorial] Jak stworzyć własną broń?

: ndz lis 30, 2008 8:25 am
autor: Bahamut
Atulack pisze:A gdzie? Możesz zapodać screeny? Ja naprawdę nie wiem gdzie to jest :|
Eh, to naprawdę dziwne, ale w sumie bardzo dawno nie robiłem nowych modeli do broni.. Jednak dziwne żebym najprostrzych rzeczy nie mógł zrobić :oops:

Grr, sorry ale wszystko mi się wali...


Oj to coś nazywało się Weapon Reach chyba

Re: [Tutorial] Jak stworzyć własną broń?

: ndz lis 30, 2008 2:09 pm
autor: Mixer
a dokladnie to klikasz p.p.m. na bron (w CS oczywiscie) wybierasz edit i tam masz opcje reach... 1.0 to standardowy zasieg np. dlugich mieczy. 1.8 to juz wlocznie itp.