Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Awatar użytkownika
Snusmumriken
Administrator
Administrator
Posty: 225
Rejestracja: sob mar 15, 2008 8:09 am

Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: Snusmumriken » pn lut 06, 2012 1:40 am

Jako, że wiele osób zagląda na stronę o tematyce wymagań sprzętowych Skyrim i raczej nie znajduje odpowiedzi na pytanie, czy będzie in działał gra, zakładam temat gdzie można zapytać wprost - "Czy na moim sprzęcie pójdzie Skyrim?"

Zacznę od siebie:

Procesor: Intel C2D E6600
Grafika: Radeo HD 6790
Ram: 2GB

Informacje: Gra działa całkiem przyjemnie i płynnie na ustawieniach średnich. Oczywiście w miastach takich jak Markart gra trochę spowalnia, ale wszystko da się wytrzymać...

Ocena: 4+

Awatar użytkownika
Lothar
Moderator
Moderator
Posty: 328
Rejestracja: sob kwie 19, 2008 2:57 pm
Kontaktowanie:

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: Lothar » pn lut 06, 2012 2:11 am

Procesor: Intel Pentium Dual E2160 1.8GHz @ 2.4GHz
RAM: 3GD DDR2 666MHz
Karta Graficzna: AMD Radeon HD4850 @ 750MHz Core/1200MHz Mem
System: Windows 7 Professional x64

Ocena płynności: 4+/5

W Skyrim gram ze wszystkim na max, łącznie z anizo i FXAA, w rozdzielczości 1680x1050. Widać czasami skoki płynności, jednak FPS nigdy nie spada do granic grywalności - innymi słowy jest płynnie i przyjemnie. Będę miał chwilę, to wrzucę pomiary z FRAPS-a czy innego miernika 8-)

bialywilk1976
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: wt lut 07, 2012 8:36 am

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: bialywilk1976 » wt lut 07, 2012 8:42 am

Posiadam procesor inter core quad 2.5 ghz 4 rdzenie,grafika Gee Force 9600 Gt 512 4 gb ram ddr 2,oraz windows 7 home premium 32 bit,czy gra bedzie dzialała na wyzszych ustawieniach niz minimalne??? :shock:

Awatar użytkownika
Snusmumriken
Administrator
Administrator
Posty: 225
Rejestracja: sob mar 15, 2008 8:09 am

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: Snusmumriken » wt lut 07, 2012 9:35 am

bialywilk1976 pisze:Posiadam procesor inter core quad 2.5 ghz 4 rdzenie,grafika Gee Force 9600 Gt 512 4 gb ram ddr 2,oraz windows 7 home premium 32 bit,czy gra bedzie dzialała na wyzszych ustawieniach niz minimalne??? :shock:


Bez problemu będzie działała na średnich/wysokich.
Oczywiście w bardziej rozbudowanych miastach może nieco zwalniać, ale da się przeżyć ;)

spicz
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: wt lut 07, 2012 12:25 pm

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: spicz » wt lut 07, 2012 12:36 pm

ja zdecydowałem się na zakup skyrim i patrzyłem po stronach czy mi wejdzie i zobaczyłem że wszystko się zgadza tylko z jednym mam problem
Karta dźwiękowa kompatybilna z DirectX 9
DirectX: Wersja 9.0c
czy taki program ma się w komputerze czy trzeba ściągnąć i skąd wiedzieć czy karta jest kompatybilna z directx

Awatar użytkownika
Snusmumriken
Administrator
Administrator
Posty: 225
Rejestracja: sob mar 15, 2008 8:09 am

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: Snusmumriken » wt lut 07, 2012 1:48 pm

spicz pisze:ja zdecydowałem się na zakup skyrim i patrzyłem po stronach czy mi wejdzie i zobaczyłem że wszystko się zgadza tylko z jednym mam problem
Karta dźwiękowa kompatybilna z DirectX 9
DirectX: Wersja 9.0c
czy taki program ma się w komputerze czy trzeba ściągnąć i skąd wiedzieć czy karta jest kompatybilna z directx

Obecnie praktycznie każda karta jest kompatybilna z DirectX 9, więc tym się nie przejmuj :)

reksio12
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: wt lut 07, 2012 2:02 pm

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: reksio12 » wt lut 07, 2012 2:06 pm

Witam mam pytanie bo chce se kupić skyrim no ale czy odpali na :roll:

Windows XP
Professional

porcek dual core 2 ,1 G 4050e
Ram 2,0 g
karta GeForce 9600 GT

dodam że sprawdzałem na jakiejś str czy mi odpali [nie pamiętam linku ]
i pisało że niby minimalne wymogi spełniam ale ja chce byćpewny na 100%

Awatar użytkownika
Lothar
Moderator
Moderator
Posty: 328
Rejestracja: sob kwie 19, 2008 2:57 pm
Kontaktowanie:

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: Lothar » wt lut 07, 2012 4:40 pm

RAM-u dość mało, ale Creation i tak upośledzony jak poprzedniki i nie obsługuje więcej niz 3GB. Najwyżej będzie Ci dysk częściej szarżował i dogrywał content, ale to nie jest specjalnie uciążliwe. Karta na poziomie mojej, z tym że swoją podkręciłem - ale i bez podkręcenia dało się grać na max, bez AA i Anizox2. Myślę więc, że nie masz czego się obawiać. 8-)

reksio12
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: wt lut 07, 2012 2:02 pm

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: reksio12 » wt lut 07, 2012 5:12 pm

"szarżował i dogrywał content"
co to znaczy :O

a tak apropo ja rozumiem że na low max moge grać ?

ps masz jakiś poradnik do podkręcenia karty :D?

marcepan_b
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: wt lut 07, 2012 6:14 pm

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: marcepan_b » wt lut 07, 2012 6:20 pm

OS: Windows XP
Procesor: Intel Pentium Dual 1.60 GHz
Ram: 1GB
Karta graficzna: ASUS EAH3850 1GB 669Hz


Wróć do „Skyrim - Pomoc Techniczna”