Skyrim - "czy mi pójdzie?"

mikas959
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: wt lut 07, 2012 8:22 pm

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: mikas959 » wt lut 07, 2012 8:29 pm

Witam mam procesor amd turion(tm) ultra dual core mobile zm 80 dwurdzeniowy 2.1 ghz 3 gb ramu karte graficzną ati radeon hd 3650 512 mb prosze o pomoc :)

Awatar użytkownika
Lothar
Moderator
Moderator
Posty: 328
Rejestracja: sob kwie 19, 2008 2:57 pm
Kontaktowanie:

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: Lothar » wt lut 07, 2012 10:17 pm

Powinno pójść gładko, jednak nie polecam przy takiej konfiguracji wykręcać za bardzo jakości tekstur, cieni i rozmyć - karta może się zakrztusić. O AA i zbyt mocarnym Anizo też polecam zapomnieć 8-)

KRIX
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: śr lut 08, 2012 1:33 am

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: KRIX » śr lut 08, 2012 1:54 am

Procesor AMD Athlon II X4 631 (4 rdzenie , 2,6 GHz)
2 x 4 GB RAM 1600 Kingston HyperX
Radeon HD 6850 Asus


I mam dziwne wrażenie, że przez ten procek nie pójdzie mi na full detalach. Choć wiem, że nim można zdziałać cuda i wykręcić go powyżej 4,0 Ghz. No ale ja średnio to wszystko ogarniam... i wobec tego moje pytania: Czy zagram na full detalach bez żadnego podkręcania...?

Awatar użytkownika
Lothar
Moderator
Moderator
Posty: 328
Rejestracja: sob kwie 19, 2008 2:57 pm
Kontaktowanie:

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: Lothar » śr lut 08, 2012 2:17 am

Skoro ja gram na stareńkim Intel Pentium Dual E2160 1.8GHz @ 2.4GHz, to na Twoich 4 rdzeniach 2.6GHz nie powinno być gorzej. Pamiętaj tylko, żeby zawsze mieć aktualne sterowniki od grafy 8-)

Wiedzmineq
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: czw lut 09, 2012 9:30 pm

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: Wiedzmineq » czw lut 09, 2012 9:37 pm

Witam !
Chciałbym się zapytać czy TES V : SKYRIM pójdzie mi na tym procku i karcie ? :
2 rdzeniowy procesor 2.60gHz
K.Graficzna Nvidia GTS 250 z najnowszymi sterami

Niestety nie wiem ile karta graficzna ma MB ale raczej ma 512 l. Nie wiem gdzie to jakby sprawdzić

Awatar użytkownika
Warnthor
Pradawny
Pradawny
Posty: 462
Rejestracja: czw lut 17, 2011 3:03 pm
Lokalizacja: Możliwie najdalej

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: Warnthor » czw lut 09, 2012 10:14 pm

A ile masz pamięci RAM?

Ilość pamięci karty graficznej sprawdzasz tak:

PPM na pulpit -> Właściwości -> Zakładka "Ustawienia" -> Zaawansowane -> Zakładka "Karta". I tam powinno pisać

Ilość RAM natomiast sprawdzasz:

PPM na "Mój Komputer" -> Właściwości -> i tutaj powinno przy "Komputer:" pisać.
Obrazek

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Karta postaci: Warnthor Caloth

spicz
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: wt lut 07, 2012 12:25 pm

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: spicz » pt lut 10, 2012 11:50 am

ja mam pytanie czy DirectX 9 jest w komputerze od zrobienia czy trzeba ściągnąć

Awatar użytkownika
Snusmumriken
Administrator
Administrator
Posty: 225
Rejestracja: sob mar 15, 2008 8:09 am

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: Snusmumriken » pt lut 10, 2012 1:37 pm

spicz pisze:ja mam pytanie czy DirectX 9 jest w komputerze od zrobienia czy trzeba ściągnąć


DierctX 9 wymagany przez Skyrim, przeważnie znajduje się w każdym komputerze z systemem Windows.
Często wydawany są do niego aktualizacje, które warto pobrać i zainstalować.

Istnieje instalator przygotowany przez Microsoft, który automatycznie pobiera najnowsze wersje DirectX i instaluje je w naszym komputerze.

Dostępny jest on na tej stronie.

Wiedzmineq
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: czw lut 09, 2012 9:30 pm

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: Wiedzmineq » pt lut 10, 2012 2:05 pm

@Waranathor
Pamięci RAM mam 2GB
a karta graficzna ma na 100% 512MB albo 1GB .

walerka
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: pt lut 10, 2012 3:36 pm

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: walerka » pt lut 10, 2012 3:54 pm

MÓJ PC
Karta graficzna:GeForce 8600 GTS
RAM:DDR2 3GB
Procesor: Intel(R) Pentium(R) D CPU 3.00GHz DWURDZENIOWY
Typ procesora DualCore Intel Pentium D 930, 3000 MHz (15 x 20

CZY MI SKYRIM PÓJDZIE I NA FULL CZY NA LOW??????


Wróć do „Skyrim - Pomoc Techniczna”