Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Awatar użytkownika
Warnthor
Pradawny
Pradawny
Posty: 462
Rejestracja: czw lut 17, 2011 3:03 pm
Lokalizacja: Możliwie najdalej

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: Warnthor » pt lut 10, 2012 5:50 pm

Walerka - Pójdzie ci spokojnie na Full ;)

Wiedźmineq - Tobie też pójdzie
Obrazek

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Karta postaci: Warnthor Caloth

kuba2545e
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: sob lut 11, 2012 10:54 am

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: kuba2545e » sob lut 11, 2012 11:02 am

Laptop z :
Procek - (dwurdzeniowy) intel Core i3-2330M 2.20 GHz
Karta graf - AMD Radeon HD 6370 1 GB
Ram - ddr3 4gb
O ile ram i karta graf powinny wyrobić to nie wiem jak ten procek ?
Będzie chodzić ?

Konradzinsky
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: sob lut 11, 2012 12:33 pm

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: Konradzinsky » sob lut 11, 2012 12:38 pm

Intel Core 2 CPU 6400
2.13GHz, 2.14 GHz
3,00 GB RAM
Karta: NVIDIA GeForce 8600 GTS

Da rade? A jak tak to na jakich detalach?

Prosze o szybka odpowiedz.

Awatar użytkownika
Snusmumriken
Administrator
Administrator
Posty: 225
Rejestracja: sob mar 15, 2008 8:09 am

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: Snusmumriken » sob lut 11, 2012 1:34 pm

kuba2545e pisze:Laptop z :
Procek - (dwurdzeniowy) intel Core i3-2330M 2.20 GHz
Karta graf - AMD Radeon HD 6370 1 GB
Ram - ddr3 4gb
O ile ram i karta graf powinny wyrobić to nie wiem jak ten procek ?
Będzie chodzić ?


Procesor powyżej 2.0 GHz, więc to nie problem.
Jeśli odpowiednie ustawisz grafikę, to powinieneś uzyskać jakość obrazu porównywaną do tej na konsolach, czyli raczej średnio niską, bez fajerwerków.

Awatar użytkownika
Snusmumriken
Administrator
Administrator
Posty: 225
Rejestracja: sob mar 15, 2008 8:09 am

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: Snusmumriken » sob lut 11, 2012 1:36 pm

Konradzinsky pisze:Intel Core 2 CPU 6400
2.13GHz, 2.14 GHz
3,00 GB RAM
Karta: NVIDIA GeForce 8600 GTS

Da rade? A jak tak to na jakich detalach?

Prosze o szybka odpowiedz.


Uruchomić się da i powinno także dać się grać na niskich / średnio detalach.
Podobnie jak w poprzednim przykładzie, raczej bez fajerwerków.

Konradzinsky
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: sob lut 11, 2012 12:33 pm

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: Konradzinsky » sob lut 11, 2012 2:20 pm

Snusmumriken pisze:
Konradzinsky pisze:Intel Core 2 CPU 6400
2.13GHz, 2.14 GHz
3,00 GB RAM
Karta: NVIDIA GeForce 8600 GTS

Da rade? A jak tak to na jakich detalach?

Prosze o szybka odpowiedz.


Uruchomić się da i powinno także dać się grać na niskich / średnio detalach.
Podobnie jak w poprzednim przykładzie, raczej bez fajerwerków.


Czy jak wlacze game booster to cos pomoze?

Maciejowicz
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: pt lut 10, 2012 1:13 pm

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: Maciejowicz » sob lut 11, 2012 3:13 pm

Dobra. Moja kolej.

Procek: Dwujajeczny... Pentium Dual-Core E5200 @ 2.50 GHz.
Ram: 4gb
Karta graf.: GeForce 9600 GT 1gb.

Awatar użytkownika
Lothar
Moderator
Moderator
Posty: 328
Rejestracja: sob kwie 19, 2008 2:57 pm
Kontaktowanie:

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: Lothar » sob lut 11, 2012 7:49 pm

Maciejowicz pisze:Dobra. Moja kolej.

Procek: Dwujajeczny... Pentium Dual-Core E5200 @ 2.50 GHz.
Ram: 4gb
Karta graf.: GeForce 9600 GT 1gb.

Porównując z moim konfigiem - wszystko na max, wliczając AA (FXAA) i 16x Anizo, bez ścin 8-)

Lisciu97
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: sob lut 11, 2012 9:29 pm

Jezeli pójdzie, to bedzie mocno lagowało ???

Postautor: Lisciu97 » sob lut 11, 2012 9:39 pm

Procesor: Intel Pentium 4 CPU 2.4GHz
Ram: 2Gb
Karta graficzna: ATI Radeon 9600/9550/X1050 Series
System: Windows XP

Jak by co to mam game boostera 3 pomoze mi on w czymś ??

Awatar użytkownika
Lothar
Moderator
Moderator
Posty: 328
Rejestracja: sob kwie 19, 2008 2:57 pm
Kontaktowanie:

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: Lothar » ndz lut 12, 2012 1:11 am

Lisciu97 pisze:Karta graficzna: ATI Radeon 9600/9550/X1050 Series

Powyższe to gwóźdź do trumny. Raz, że jednordzeniowy procesor raczej nie da sobie rady ze Skyrim, dwa - z tego co wiem, Skyrim wymaga Shader Model 3.0, z klei Radeon 9600 posiada SM 2.0. Morał z tego taki, że gra nie odpali, chyba że pobawisz się z emulatorami shader-ów, ale to daje zazwyczaj mizerne efekty (nie widać sporej części obiektów, okrutnie niski FPS). Niestety, GB3 tutaj nic nie pomoże. Uratować Cię może jedynie upgrade sprzętu 8-)


Konradzinsky pisze:Czy jak wlacze game booster to cos pomoze?

Niewiele. GB głównie zwalnia zajętą pamięć, z odciążaniem procesora bywa różnie (zabija zbędne procesy, które w dużej mierze nic nie robią, tylko czekają na zadania do wykonania, a więc nie obciążają procesora). IMO narzędzie do wyciągania kasy z ludzi, nic więcej. Fakt, przydaje się w przypadkach, kiedy ktoś nie ma pojęcia, jak konfigurować swój system - w przeciwnym razie odpada 8-)


Wróć do „Skyrim - Pomoc Techniczna”