Skyrim - "czy mi pójdzie?"

kubowianin
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: ndz lut 12, 2012 12:15 am

Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: kubowianin » ndz lut 12, 2012 10:24 am

chciałbym kupić skyrima i nie wiem czy mi pójdzie, a jak pójdzie to na jakich detalach

procesor: Intel pentium dual-core E5500 2.8 Ghz (dwurdzeniowy)
karta graficzna: ATI Radeon HD 5450 512 mb
pamięć RAM: 3gb DDR3
windows 7 64 bit

Z góry dziękuje za odpowiedzi !!

Awatar użytkownika
Snusmumriken
Administrator
Administrator
Posty: 225
Rejestracja: sob mar 15, 2008 8:09 am

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: Snusmumriken » ndz lut 12, 2012 10:48 am

kubowianin pisze:chciałbym kupić skyrima i nie wiem czy mi pójdzie, a jak pójdzie to na jakich detalach

procesor: Intel pentium dual-core E5500 2.8 Ghz (dwurdzeniowy)
karta graficzna: ATI Radeon HD 5450 512 mb
pamięć RAM: 3gb DDR3
windows 7 64 bit

Z góry dziękuje za odpowiedzi !!


Witaj,

Procesor, pamięć i system ok.
Najgorzej wypada karta graficzna, ale powinna umożliwić grę na niskich detalach.
Upewnij się, że masz najnowsze sterowniki oraz zaktualizowany directX.

Jeśli wiesz co i jak ustawić / podkręcić, to możesz próbować grać na średnich detalach.

kubowianin
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: ndz lut 12, 2012 12:15 am

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: kubowianin » ndz lut 12, 2012 12:41 pm

Snusmumriken pisze:
kubowianin pisze:chciałbym kupić skyrima i nie wiem czy mi pójdzie, a jak pójdzie to na jakich detalach

procesor: Intel pentium dual-core E5500 2.8 Ghz (dwurdzeniowy)
karta graficzna: ATI Radeon HD 5450 512 mb
pamięć RAM: 3gb DDR3
windows 7 64 bit

Z góry dziękuje za odpowiedzi !!


Witaj,

Procesor, pamięć i system ok.
Najgorzej wypada karta graficzna, ale powinna umożliwić grę na niskich detalach.
Upewnij się, że masz najnowsze sterowniki oraz zaktualizowany directX.

Jeśli wiesz co i jak ustawić / podkręcić, to możesz próbować grać na średnich detalach.



czyli będzie działał i płynnie chodził ?
Nie zależy mi na grafice tylko na tym żeby płynnie działał

NeeDen
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: ndz lut 12, 2012 5:58 pm

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: NeeDen » ndz lut 12, 2012 6:05 pm

Siemka ;D

Intel Core 2 Duo E8200 2.66 GHz
2GB RAM...
Karta graficzna : GeForce 8600 GT

I PYTANIE CZY mi wogóle pójdzie ? na minimalnych bo obawiam się że nie że karta graficzna jest do wymiany .
A jesli tak czy da się jakoś ją podkręcić ?;)

Awatar użytkownika
Warnthor
Pradawny
Pradawny
Posty: 462
Rejestracja: czw lut 17, 2011 3:03 pm
Lokalizacja: Możliwie najdalej

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: Warnthor » ndz lut 12, 2012 10:44 pm

NeeDen - Pójdzie ci spokojnie. Masz taką samą kartę jak u mnie w tym że ja mam GTS. Śmiga bez zarzutów na maksymalnych. Oczywiście zależy to też od rozdzielczości twojego monitora(ja np. mam 1280x1024 i musiałem zmniejszać), gdyż im większa tym większe wymagania jak wiesz.
Obrazek

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Karta postaci: Warnthor Caloth

Scientist
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: pn lut 13, 2012 12:03 am

Czy mi pójdzie na lapku Dell

Postautor: Scientist » pn lut 13, 2012 12:16 am

Witajcie. Ja posiadam laptopa, również chciałbym pograć sobie w skyrima.
Dodam, że na moim "lapku" chodzą takie tytuły jak nfs 2010, dirt2, battlefield bc2, call of dusty mw 4, gta4 itp.

Laptop Dell Studio 1555

Procesor: Pentium(R) Dual-Core CPU T4200, 2.00 GHz
RAM: 3 GB
system: Vista SP2, 32-bit
Karta: ATI Mobility Radeon HD 4570, niestety tylko 256 MB.

Mowa tutaj oczywiście o najniższych detalach/ustawieniach, chyba że uda się coś więcej "uszczknąć".

Pozdrawiam serdecznie i czekam na odzew!

Awatar użytkownika
Lothar
Moderator
Moderator
Posty: 328
Rejestracja: sob kwie 19, 2008 2:57 pm
Kontaktowanie:

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: Lothar » pn lut 13, 2012 6:07 am

Powiem tak - uruchomić pewnie się uruchomi, jednak płynność (a raczej jej brak) dadzą się mocno we znaki, nawet na najniższych ustawieniach. Ogólnie dziwi mnie tylko 256MB na karcie graficznej. Jesteś pewien, że nie ma ona współdzielonej pamięci z komputerem? Może jednak da się wymusić dodatkowe 512MB - 1GB z RAMu? No i - karta ma tylko 64-bitową szynę danych, co przy zapotrzebowaniach Skyrim wydaje się bardzo wąskim gardłem. Przeglądając Internet w poszukiwaniach jakiś przykładów trafiałem tylko na 512MB wersję Twojej karty i na takowej Skyrim chodzi znośnie, przy ustawieniach low/medium. Więc może jednak jest sens spróbować, jeśli znasz kogoś kto ma Skyrim i pożyczy do testu swoje konto STEAM. Zapaleńcy grają nawet na 128MB. Wnioskuję, że skoro grasz na tym sprzęcie w GTA IV, masz raczej doświadczenie w konfigurowaniu, zmodowanych sterownikach, optymalizacji systemu pod kątem gier itp. Jeśli tak - trochę grzebania w configach, kilka(naście) modów obkrajających grafikę i może Tobie też się uda wyciągnąć te 15 - 25 FPS. 8-)

Scientist
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: pn lut 13, 2012 12:03 am

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: Scientist » pn lut 13, 2012 10:36 am

Dziękuję serdecznie za baardzo szybką i dosadną odpowiedź! Tak powinny funkcjonować wszystkie fora w internecie.
Otóż w ustawieniach ekranu sprawdziłem sobie, że dedykowana pamięć wideo na mojej karcie graficznej wynosi 256 MB, natomiast całkowita dostępna pamięć graficzna wynosi 1533 MB, udostępniona pamięć systemowa - 1277 MB. Nie znam się za bardzo na tym, dlatego tutaj jestem :) Niestety nikt z moich znajomych nie ma Skyrima, dlategoteż jeżeli sugerujesz, że ciężko było by uruchomić ją (płynnie chodzącą) to może sobie daruje, tym bardziej samo obkrojenie grafiki, już może zrobić ze Skyrima Obliviona, gdyż płynność i grafika się tu bardzo liczą jak mniemam.
Mimo wszystko bardzo dziękuję za udzieloną fachową pomoc, teraz wiem na czym stoję.

Btw. Wiem, że to nie ten dział, za co przepraszam, ale chciałem zapytać czy jest sens kupienia Obliviona, jest promocja w sieciach empik i media markt z serii kolekcja klasyki i nie wiem czy się na nią zdecydować, gdyż doszły mnie słuchy, iż oblivion wg. niektórych jest nawet gorszy niż Morrowind. Czy to ma sens? pomijając to, że jestem już wpatrzony na pięknie wykreowanego Skyrima :) POZDRAWIAM!

NeeDen
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: ndz lut 12, 2012 5:58 pm

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: NeeDen » pn lut 13, 2012 2:19 pm

Warnthor sprawdz ile masz MB w karcie graficznej bo ja mam 256 MB ...a pisze że trzeba 512 minimum

Awatar użytkownika
Warnthor
Pradawny
Pradawny
Posty: 462
Rejestracja: czw lut 17, 2011 3:03 pm
Lokalizacja: Możliwie najdalej

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: Warnthor » pn lut 13, 2012 4:33 pm

No tak... ja mam 512. Nie napisałeś ile więc myślałem że tyle. Karta może wydawać się za słaba.
Obrazek

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Karta postaci: Warnthor Caloth


Wróć do „Skyrim - Pomoc Techniczna”



cron