Skyrim - "czy mi pójdzie?"

NeeDen
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: ndz lut 12, 2012 5:58 pm

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: NeeDen » pn lut 13, 2012 6:14 pm

a jak zrobic OC ? polecisz cos podkrecic karte ?

AimerekPL
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: pn lut 13, 2012 6:43 pm

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: AimerekPL » pn lut 13, 2012 6:48 pm

Mój sprzęt:
- Windows: Microsoft Windows XP Professional 2002 Service Pack 3.
- RAM: 2GB DDR3
- Procesor: 2,21 GHz AMD Athlon(tm)64 X2 Dual Core Processor 4200+.

Pójdzie mi Skyrim ?

Awatar użytkownika
Snusmumriken
Administrator
Administrator
Posty: 225
Rejestracja: sob mar 15, 2008 8:09 am

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: Snusmumriken » pn lut 13, 2012 7:04 pm

NeeDen pisze:Warnthor sprawdz ile masz MB w karcie graficznej bo ja mam 256 MB ...a pisze że trzeba 512 minimum


Skyrim uruchomi się na karcie z 256 MB pamięci, jednak jego płynność działania oraz ogólne wrażenia podczas grania jedynie Cię zniechęcą. Szczególnie jeśli masz tylko 2GB RAM.

Zasadniczo odradzam zaczynanie przygody z TES 5 na kartach poniżej 512 MB, chybże mamy około 4GB RAM i/lub karta jest nowa i szybka. W Twoim przypadku niestety żaden z tych warunków nie jest spełniony, więc jedynie się rozczarujesz...

AimerekPL pisze:Mój sprzęt:
- Windows: Microsoft Windows XP Professional 2002 Service Pack 3.
- RAM: 2GB DDR3
- Procesor: 2,21 GHz AMD Athlon(tm)64 X2 Dual Core Processor 4200+.

Pójdzie mi Skyrim ?


Pamięć oraz procesor są na skraju minimalnych wymagań, jednak nie podałeś najważniejszego elementu czyli karty graficznej. Bez tego nie otrzymasz konkretnej odpowiedzi na pytanie. Jeśli posiadasz kartę pokroju GeForce 9800 GTX, to nie ma problemu. Natomiast w przypadku starszych kart, typu GF 7300GT, Radeon 9800, itp, nie ma sensu nawet próbować bez zakupu nowych elementów Twojego PC.

AimerekPL
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: pn lut 13, 2012 6:43 pm

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: AimerekPL » pn lut 13, 2012 7:20 pm

Aa no tak, kartę graficzną mam NVIDIA GeForce 7600 GT. 512MB.

kabanos8
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: pn lut 13, 2012 7:54 pm

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: kabanos8 » pn lut 13, 2012 8:16 pm

Mój sprzęt :

Procesor: AMD Athlon[tm] II X3 435 , 2.91 GHz trzyrdzeniowy
Pamiec ram: 3 GB DDR2
Karta graficzna: Ati Radeon HIS 6870 IceQ

na jakich ustawieniach pojdzie mi skyrim???

Lisciu97
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: sob lut 11, 2012 9:29 pm

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: Lisciu97 » pn lut 13, 2012 10:04 pm

Przepraszam za spam ale chyba moj post zost. usuniety a chcialbym zadac jeszcze jedno pytanie.

Procesor: Intel Pentium 4 CPU 2.4GHz
Karta graficzna: ATI Radeon 9600/9550/X1050 Series
Ram : 2GB
System: Windows XP

Dzieki za szybka i konkretna odpowiedz ale mam jeszcze 1 pytanie mianowicie jezeli zmienil bym plyte glowna i dokupil jakas porzadna karte graficzna. To moglbym grac chociarz na niskich detalach ??

Nokha
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: pn lut 13, 2012 11:10 pm

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: Nokha » pn lut 13, 2012 11:10 pm

Witam. Mam pytanie. Czy gra zadziała mi na oto tym laptopie:
Ram: 3 GB.
Karta Graficzna: GeForce 210M
Procesor: Pentium Dual-Core T4300 2.10 GHz
System Win 7 32 bity.

Wiem, że wyborna to maszyna nie jest ale jakieś nadzieje pokładam :)

VanJoker
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 4
Rejestracja: wt lut 14, 2012 7:18 am

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: VanJoker » wt lut 14, 2012 7:27 am

Witajcie, a więc :

Intel(R) Core(TM)2 CPU 6300 @ 1.86GHz
Nividia GeForce 7300 GS 512 MB
Pamięć Ram 2 GB
Karta dźwiękowa kompatybilna z DirectX 9

Czekam na wasze odpowiedzi :)

Awatar użytkownika
Lothar
Moderator
Moderator
Posty: 328
Rejestracja: sob kwie 19, 2008 2:57 pm
Kontaktowanie:

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: Lothar » wt lut 14, 2012 9:50 am

No to jedziemy:
Lisciu97 pisze:Przepraszam za spam ale chyba moj post zost. usuniety a chcialbym zadac jeszcze jedno pytanie.

Odpowiedź jest, na trzeciej stronie, na dole: viewtopic.php?f=43&t=1360&start=20#p14045

AimerekPL pisze:Aa no tak, kartę graficzną mam NVIDIA GeForce 7600 GT. 512MB.

Minimum to seria 8800. Odpalić pewnie odpali, ale nawet na LOW możesz spodziewać się komiksu, a nie gry.

kabanos8 pisze:Mój sprzęt :

Procesor: AMD Athlon[tm] II X3 435 , 2.91 GHz trzyrdzeniowy
Pamiec ram: 3 GB DDR2
Karta graficzna: Ati Radeon HIS 6870 IceQ

na jakich ustawieniach pojdzie mi skyrim???

Ze wszystkim na max, wliczając anizo i anti-aliasing 8-)


Lisciu97 pisze:Dzieki za szybka i konkretna odpowiedz ale mam jeszcze 1 pytanie mianowicie jezeli zmienil bym plyte glowna i dokupil jakas porzadna karte graficzna. To moglbym grac chociarz na niskich detalach ??

Wątpię. 1 rdzeniowy procesor nie podoła.

Nokha pisze:Witam. Mam pytanie. Czy gra zadziała mi na oto tym laptopie:
Ram: 3 GB.
Karta Graficzna: GeForce 210M
Procesor: Pentium Dual-Core T4300 2.10 GHz
System Win 7 32 bity.

Wiem, że wyborna to maszyna nie jest ale jakieś nadzieje pokładam :)

Ponoć tak chodzi na gorszym lapku z tą samą kartą graficzną: http://www.youtube.com/watch?v=S4mMYizMgro
Na moje oko - powinno chodzić bardzo przyzwoicie na medium. 8-)
VanJoker pisze:Witajcie, a więc :


Intel(R) Core(TM)2 CPU 6300 @ 1.86GHz
Nividia GeForce 7300 GS 512 MB
Pamięć Ram 2 GB
Karta dźwiękowa kompatybilna z DirectX 9

Czekam na wasze odpowiedzi :)

Procek kuleje, RAM też, z kartą graficzną też nienajlepiej - nawet jeśli odpali, będzie zapewne ciąć nawet w menu. GF7300 jest zbyt powolny, jak na dzisiejsze produkcje. Procesor pewnie dałoby się wykręcić do 2.4GHz, dorzucić RAM to chyba również nie problem. Najsłabszym ogniwem jest niestety karta graficzna, która z tego co wiem ma tylko 64-bitową szynę danych = nie jest nawet w stanie wykorzystać własnej pamięci.


I to by było na tyle 8-)

Nokha
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: pn lut 13, 2012 11:10 pm

Re: Skyrim - "czy mi pójdzie?"

Postautor: Nokha » wt lut 14, 2012 10:23 am

Ale to jest G210 ja mam G210M

Tu jest o niej trochę:
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeF ... 638.0.html

Zadziała na niej Skyrim?


Wróć do „Skyrim - Pomoc Techniczna”