Ja najbardziej oczekiwałem:
1.SPORE- jakież to reklamy i zapewnienia padały na długo przed premierą tej gry. Jakie cuda niewidy mogliśmy w niej robić. Ale niestety(wg. mnie) okazało się inaczej. Niby mogliśmy tworzyć różne monstra ale żeby przetrwać w fazie potwora z reguły musieliśmy wybierać najlepsze części ciała(co czasami psuło ogólną koncepcję naszego podopiecznego). Pozatym obiecywano nam możliwość stworzenia sporka, który działałby tak, jak go wykreowaliśmy. A tak się nie stało. Brzmi zawile ? Oto przykład: Wielgachny umięśniony stwór z chudziutkimi nóżkami i malutkimi stópkami poruszał się równie swobodnie jak malusieńki potworek z GIGANTYCZNYMI stopiszczami. Inna sprawa to faza kosmosu. Jakoś specjalnie mnie nie zachwyciła(jak już to znużyła do reszty, ale może to ja jestem grymaśny

2.City of Heroes i Champions Online- gry z gatunku MMORPG pozwalające wcielić się na wykreowanych przez siebie superbohaterów. Posysł? SUPER ,bo w końcu kto nie marzył by zostać kiedyś jakimś superherosem ? Spider-man, Iron-man, Hulk czy He-man(!) (dlaczego nie wspomniałem o Batmanie i Supermanie ? Bo ci których wymieniłem mają przynajmniej na tyle dobre wyczucie mody że nie zakładają majtek na spodnie

1,cooldown,1,cd,2,cd,1,cd,1,cd,2
cooldowny trwają zależnie od mocy skilla. O ile dobrze pamiętam 2 sekundy były dla ciosu oznaczonego jako 1
Oczywiście pokazałem to tylko na dwóch atakach ale chciałem, żebyście zobaczyli mechanikę walki.
O ciskaniu w przeciwnika autami czy innymi rupieciami albo wbijaniu ich w budynki możecie zapomnieć. Totalna destrukcja otoczenia również odpada.
Myślałem, że po tych porażkach w City of Heroes/Villains przynajmniej Championi wyjdą jak trzeba. Błąd. Stare schematy zostały powtórzone. Tak jak poprzednio i te gry spotkał ten sam los... KASACJA
To narazie tyle. Jak sobie coś jeszcze przyponę to dopiszę. Teraz wasza kolej.
P.S. Pewnie po tym poście uważacie mnie za grymaśnego bachora, albo że się starzeję i gry przestają mnie bawić. Ale powiem wam to co powtarzam tyle razy: NIE JESTEM DZIECKIEM NEO !!!(krwiożerczy ryk)