Czarnygłaz - problem z drzwiami i szponem
Czarnygłaz - problem z drzwiami i szponem
Witam.
Od jakiegoś czasu odwiedzam tę stronę i chyba najwyższy czas coś napisać - w końcu jak trwoga to do Boga.
A więc - map problem z questem Czarnygłaz (w angielskiej wersji bodajże "Bleak Falls Barrow" albo coś w tym stylu). Mam już złoty szpon i doszedłem do drzwi z obrotowymi pierścieniami, na których są obrazki niedźwiedzia, sowy i ważki. Nie mam pojęcia, jak je ustawić, biegałem ponad godzinę po ruinach w poszukiwaniu podpowiedzi i nic. Ktoś ma jakieś pomysły, albo uporał się już z questem?
Pozdrawiam.
Dovahkin.
Od jakiegoś czasu odwiedzam tę stronę i chyba najwyższy czas coś napisać - w końcu jak trwoga to do Boga.
A więc - map problem z questem Czarnygłaz (w angielskiej wersji bodajże "Bleak Falls Barrow" albo coś w tym stylu). Mam już złoty szpon i doszedłem do drzwi z obrotowymi pierścieniami, na których są obrazki niedźwiedzia, sowy i ważki. Nie mam pojęcia, jak je ustawić, biegałem ponad godzinę po ruinach w poszukiwaniu podpowiedzi i nic. Ktoś ma jakieś pomysły, albo uporał się już z questem?
Pozdrawiam.
Dovahkin.
Dovahkiin Dovahkiin
Naal ok zin los vahriin
Wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal
Ahrk fin norok paal graan
Fod nust hon zindro zaan
Dovahkiin Fah hin kogaan mu draal
Naal ok zin los vahriin
Wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal
Ahrk fin norok paal graan
Fod nust hon zindro zaan
Dovahkiin Fah hin kogaan mu draal
Re: Czarnygłaz - problem z drzwiami i szponem
Witamy na forum
.
To akurat była zagadka wymagająca uważnego czytania.
Otóż w dzienniku tego gościa który był uwięziony przez pająka(i który ma szpon) jest to napisane.
Gdy posiądziesz już szpon, rozwiązanie będziesz mieć jak na dłoni...
Jeśli dalej nie rozumiesz, obróć szpon w ekwipunku spójrz na jego dół(na jego stopę)

To akurat była zagadka wymagająca uważnego czytania.
Otóż w dzienniku tego gościa który był uwięziony przez pająka(i który ma szpon) jest to napisane.
Gdy posiądziesz już szpon, rozwiązanie będziesz mieć jak na dłoni...
Jeśli dalej nie rozumiesz, obróć szpon w ekwipunku spójrz na jego dół(na jego stopę)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Karta postaci: Warnthor Caloth
-
- Nowicjusz
Teś się na tym z początku zaciąłem, ale później do mnie doszło, że tan cwaniaczek złapany przez pająka sapał, że udkrył tajemnicę szpona (szponu?). No i miał jakiś tam dziennik - więc hyc, przeczytałem i w końcu wybrnąłem z sytuacji
W Skyrim wypada, a wręcz należy czytać wszelkiej maści teksty znalezione w questowych miejscówkach.

Nie ukrywam, że miłym zaskoczeniem był fakt zmuszenia mnie do przeczytania dziennika, a nie po prostu brnięcia przed siebie i siekania co się da 

Znacznik w questach jest, ale są czasami zadania gdzie po prostu się nie da wstawić znacznika(np. odnalezienie kuriera gromowładnych który przemierza określony teren). Takie zadania o tyle się różnią od morkowych, że świat jest dużo bardziej żywy. W morku NPC stał i od czasu do czasu teleportował się dalej a tutaj NPC przemierza określony odcinek cały czas, i trzeba się dużo bardziej spieszyć.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Karta postaci: Warnthor Caloth
O widzę, że ktoś poruszył temat questa ze szponem. Wie ktoś może gdzie znajdę właściciela szpona? Jakoś umknął mi ten quest i chciałbym go zakończyć 

- Snusmumriken
- Administrator
Wszystko jest opisane na stronie w zadaniu Złoty Szpon.
Ogólnie:
"Odszukaj Lucana Valeriusa w Rzecznej Puszczy i porozmawiaj z nim."
- lub jego siostrę
Ogólnie:
"Odszukaj Lucana Valeriusa w Rzecznej Puszczy i porozmawiaj z nim."
- lub jego siostrę

Za pierwszym razem kręciłem kółkami jak popadnie i też się udało :]
Ale w dalszej części gry jest druga taka zagadka i tam musiałem już sięnagłowić.
Więc po prostu obejrzałem szpon na którym zawsze jest odpowiedź.
ps: dzięki za odpowiedź Lothar Skyrim chodzi na medium i właśnie skończyłem przechodić główny wątek.
Teraz Questy poboczne ;]
Ale w dalszej części gry jest druga taka zagadka i tam musiałem już sięnagłowić.
Więc po prostu obejrzałem szpon na którym zawsze jest odpowiedź.
ps: dzięki za odpowiedź Lothar Skyrim chodzi na medium i właśnie skończyłem przechodić główny wątek.
Teraz Questy poboczne ;]
Skyrim to nie gra. Skyrim to styl życia.